Посна пица со тесто од квасец

Пица со многу тенко, крцкаво тесто, доматно-ароматичен сос и многу зеленчук секогаш има место во стомакот 🙂

Честопати кога велите пица, со сигурност сметате дека треба да се подготви многу брзо и мора да е потпечена со кашкавал. Нашиот рецепт за пица ќе трае неколку минути повеќе од замрзнатата пица, е без кашкавал и сепак е многу вкусна.

Домашната пица без кашкавал ве прави да се чувствувате лесно а сепак ве заситува и е релативно ниска во калории.

Continue reading “Посна пица со тесто од квасец”