Сами направете ефтино млеко од ориз

Од неколку причини сакавме да се обидеме да направиме оризово млеко во домашни услови. Затоа што е лесно да се направи, не се создава отпад, не останува пакувањето, има многу добар вкус и секогаш е без глутен. Покрај тоа, домашно растително млеко е секогаш значително поевтино. Понекогаш ни е тешко да се одлучиме при изборот

Продолжи со читање